МОБИЛИТИВЕТ – 100 таблети

1500.00 ден

МОБИЛИТИВЕТ – витаминско минерални таблети за кучиња и мачки

 

Опис

МОБИЛИТИВЕТ- е суплемент наменет за сите категории на
кучиња и мачки. Целта на примената е правилен развој на скелетниот систем
, регенерација на зглобовите и рскавиците , јачање на лигаментите.
Превентивно се препорачува кај младите категории поради превенција од
деформитет на скелетниот систем , слаби зглобови, и меки ткива.
МОБИЛИТИВЕТ го подобрува движењето, го забрзува заздравувањето
после скршеници и операции. МОБИЛИТИВЕТ ја ублажува болката
настаната со промените кои настануваат со староста и со намалување на
лачење на синовијалната течност. Глукозаминот е гравидна материја
гликозаминогликан (ГАГ) кој ја регенерира рскавицата на зглобовите и така
ја зголемува подвижноста и активноста на кучето.
Калцификуваните морски алги претставуваат одличен извор на лесно
искористливи елементи особено сулфурот , кој учествува во создавањето на
соединение кое го врзува хистаминот и на тој начин ја намалува болката.
Редовна дневна препорачана доза:
½ таб за мачки
1 таблета на 10 кг телесна тежина за куче
Појачана -терапевска дневна препорачана доза :
1 таблета за мачки
2 таблети на 10 кг.телесна тежина за кучиња
1 таблета ДЕРМАВЕТ= 1000 мг ,
Пакување : 100 таблети