ЕУК ВЕТЕРИНАРНА ДИЕТА ДЕРМАТОСИС

4900.00 ден

EUKANUBA VETERINARY DIETS DERMATOSIS FORMULA 12 KG

 

Опис

Комплетно избалансирана храна за кучиња со проблеми со кожа и влакно. Избраниот протеин
(риба) и извор на јаглени хидрати (компир) помагаат да се избегне интолеранција на состојките
Содржи омега 6 и 3 масни киселини кои помагаат во смирување на иритациите на кожата, ја
поддржува нормалната функција на бариерата на кожата и одржува сјајно влакно.
Репкина пулпа – клинички докажано дека репката при ферментација произведува бутират,
масна киселина со краток синџир, која е повластен извор на енергија за клетките на дебелото
црево. Помага во одржувањето на цревата и оптималната консистенција на столицата.
ФОС (fructooligosaccharides) – пребиотици фруктоолигосахариди и клинички докажана репкина
пулпа , за одржување на дигестивното здравје и поддршка на апсорпцијата на хранливи материи.

Витамин Е – антиоксиданс за поддршка на имунитетот.
Висок квалитет на протеини од животинско потекло – од витално значење за подршка на здрава
кожа и влакно.
Се користи при: воспалителни промени на кожата, алергија на храна –нетолеранција, алергија на
болви, атопичен дерматит, себореја итн
Состав : компир, рибино брашно, животински масти, сушена репкина пулпа,
хидролизирани протеини од риба, фруктоолигосахариди…

СУРОВИ ПРОТЕИНИ: 22,00%
СУРОВИ МАСТИ: 15,00%
СУРОВИ ВЛАКНА: 1,75%
СУРОВ ПЕПЕЛ: 8,00%
КАЛЦИУМ: 1,15%
ФОСФОР: 0,85%

 

тежина во кг

дневна доза во гр

3–5 50-70
5–10 70-115
10–15 115-150
15-20 150-180
20-25 180-210
25-30 210-240
30-40 240-290
40-50 290-335
50-60 335-380
60-70 380-420
70-80 420-460

Пакување: 12 кг