CORVET 100 гр -100 таблети

1350.00 ден

CORVET –витаминско минерални таблети за кучиња и мачки

 

Опис

CORVET – е наменет за сите категории на кучиња и мачки кои имаат пореметување во
работата на кардиоваскуларниот систем . Придонесува на нормалната функција на
срцевиот мускул и одржувањето на енергетскиот метаболизам.

Л-карнитинот го подобрува тонусот на срцевиот мускул и функцијата на срцето, го
стимулира неговото снабдување со енергија и ја подобрува работата на
кардиоваскуларниот систем.
Коензимот Q10 е суштински за функционирање на многу биолошки процеси во телото. Тој
игра многу важна улога во процесите на создавање енергија во клетките. Самиот
организам го синтетизира коензимот Q10, но синтезата со текот на времето се намалува,
што прво се рефлектира во органите кои бараат многу енергија за нивната работа (пред се
срцето). Додатокот со коензим Q10 обезбедува нормално функционирање на срцевиот
мускул. Л-карнитинот и коензимот Q10 делуваат синергистички и на тој начин
постигнуваат нивна подобра искористеност.
Тауринот има силно дејство врз срцето и крвните садови.Доведува до намалено
згуснување и крутост на ѕидот на артеријата.Им помага на пациентите со исхемична
срцева болест и кардиомиопатија.
Витаминот Е и селенот како моќни антиоксиданси се поврзани со намален ризик од
кардиоваскуларни болести, бидејќи ги намалуваат ефектите од оксидативниот стрес.
Омега 3 масните киселини го спречуваат формирањето и развојот на атеросклероза
(стеснување на крвните садови поради згуснување и таложење на маснотии на ѕидовите
на крвните садови). Исто така, помага во спречување на згрутчување на крвта, што може
да ги затне артериите и да доведе до срцев удар.
Магнезиумот е многу важен невротрансмитер кој одржува нормални мускулни
контракции, вклучувајќи го и срцевиот мускул. Придонесува за нормализирање на
срцевиот ритам.
Упатство за употреба:
Редовна дневна препорачана доза :
1 таб до 10 кг телесна тежина
Дозата да се зголеми во консултација со вашиот ветеринар
1 таблета Corvet = 1000 мг
Нето : 100 гр ( 100 таблети)