КЕТФОРТАН-CATFORTAN витаминско минерални таблети за мачки

800.00 ден1800.00 ден

Минерално витамински додаток за мачки

Исчисти
SKU: Недостапно Категории: , ,
 

Опис

Кетфортанот е концентриран минерално-витамински додаток во форма на таблети за мачки

Погоден е за сите возрасти :  млади мачиња во раст, возрасни мачки и сениори.

Кетфортан таблетите содржат биолошки есенцијални нутритивни елементи и се користат за сите возрасти на мачки, при стрес, рековалесценција, за сјајно и цврсто и здраво влакно, го подобруваат метаболизмот.

За мачките особено е важен тауринот за нормална метаболитичка функција .

 

Состав : сурови протеини: 34% , сурови масти, 4,5%, сурови влакна 1,7%, суров пепел 19,5%, калциум 4,49%, фосфор 2,2%, магнезиум 0,25%

1 кг кетфортан содржи: 10,000мг таурин, 200.000 ИЕ Витамин А, 400мг Витамин Б1, 260мг Витамин Б2, 160 мг Витамин Б6, 1000 микрограми Витамин Б12, 10.000 ИЕ Витамин Д3, 1500 мг Витамин Е, 1000 мг Витамин Ц, 6000 микрогр Биотин итн.

 

Кетфортанот како супервитален додаток , покрај минералите, витамините и олигоелементите содржи есенцијални амино киселини кои неможат да се синтетизираат во организмот  туку задолжително се внесуваат преку храна и сплементи

1 таблета = 500 мг

Дневна доза : ½ таб на 1 кг телесна тежина

 

Пакување :

300 гр (600 таблети)

 

Дополнителни информации

Тежина

,