Попуст!
 

СТРЕС ВЕТ 70 гр -100 таблети

900.00 ден 700.00 ден

STRESSVET – витаминско минерални таблети за кучиња и мачки

 

Опис

СТРЕС ВЕТ – е додаток во исхраната на кучињата и мачките кој може да помогне да се
спречи нервозата и да се смири на природен начин, без да ги прави поспани. Помогнете
му на вашето домашно милениче да остане смирено во стресни ситуации со помош на
Stressvet.
Производот содржи аминокиселина триптофан и внимателно одбрани растенија чие
дејство позитивно влијае на централниот нервен систем. Триптофанот е амино киселина
од која телото синтетизира серотонин (невротрансмитер кој пренесува информации
помеѓу нервните клетки). Серотонинот има многу важна улога во намалувањето на
стресот и ублажувањето на агресивното однесување на нашите миленици. Растенијата
кои се дел од Стресвет (Valeriana officinalis, Leonurus cardiac, Melissa officinalis, Ocimum
basilicum, Thymus vulgaris) имаат релаксирачки ефект врз телото. Се користи за
отстранување на последиците од секојдневниот стрес и раздразливост, стрес при
патување , стрес при грмење, пукање од петарди итн. Најдобро го познавате вашиот
миленик и ги знаете ситуациите кои му предизвикуваат стрес. Ова може да ги спречи да
уживаат во нормални активности во текот на денот. Стресот е начин да им помогнете да
се релаксираат и да се забавуваат.

Редовна дневна препорачана доза:
1 таблета на 10 кг телесна тежина за куче /маче. По потреба може да се зголеми на 2 таб
на 10 кг телесна тежина посебно во деновите на очекуваниот стрес, пред патување и сл.
Може да се користи подолго време

1 таблета стресвет = 700мг
Нето : 70 гр ( 100 таблети)