РЕПРОВЕТ за мажјаци 100 гр – 100 таблети

1000.00 ден

REPROVET MALE – витамиснко минерални таблети за кучиња и мачки

 

Опис

РЕПРОВЕТ за мажјаци – го подобрува квалитетот на спермата произведена од машките
кучиња и мачки со зголемување на волуменот на спермата, бројот на сперматозоиди и
процентот на нормална форма на сперма. Го намалува процентот на незрели и патолошки
форми на сперматозоиди и на тој начин ги подобрува репродуктивните карактеристики на
машките кучиња и мачки.
Л-карнитинот влијае на подвижноста на сперматозоидите – давајќи им повеќе енергија,
поголема пенетрација, побрза подвижност и подолг живот во репродуктивниот тракт на
женката. Л-карнитинот на тој начин го зголемува процентот на оплодени јајца.
Витаминот Е, омега 3 киселините ја штитат спермата во стресни ситуации предизвикани
од надворешни фактори. Омега 3 масните киселини се прекурсори на фосфолипидите,
соединение кое ја збогатува спермата. Вклучувањето на витамин Е во REPROVET го
намалува оштетувањето на сперматозоидите предизвикани од слободните радикали, што
пак ја подобрува плодноста на машките кучиња и мачки.
Витаминот Ц ја штити ејакулацијата од оксидативно оштетување. Исто така, спречува
аглутинација (лепење на семиња), што значително ја зголемува моќта на оплодување.
Витаминот Д влијае на правилниот развој на јадрото на спермата, како и на подобрување
на машкото либидо. Минералите вклучени во REPROVET lучествуваат во процесот на
производство и созревање на семе кај кучињата и мачките.
Цинкот е вклучен во производството и созревањето на семињата, со директно влијание
врз клетките на Лајдиг. Недостатокот на цинк во телото го намалува нивото на
тестостерон, а индиректно го намалува бројот на сперматозоиди и плодноста.
Селенот е дел од неколку ензими кои директно влијаат на нормалната сперматогенеза.
Една од најважните улоги на трагите на овој елемент е формирањето и созревањето на
опашките на спермата.
Според најновите истражувања, јодот е важен елемент за репродукција, бидејќи вклучува
високи дози на јод во исхраната на кучињата и мачките, го зголемува волуменот на
семето, како и подвижноста на спермата. Јодот директно влијае и на подобрување на
машкото либидо.
Искуството што го стекнавме како врвни одгледувачи, ветеринари и нутриционисти кои се
занимаваат со исхрана на животните, како и советите што ги добиваме од професори и
стручни соработници на Катедрата за исхрана и ботаника на Факултетот за ветеринарна
медицина во Белград гарантираат дека ќе го постигнете посакуваното резултати со
нашите производи. DR VET во соработка со Ветеринарниот институт во Нови Сад
спроведува студија за ефектите на Reprovet male врз подобрувањето на репродуктивната
моќ на машките кучиња. Резултатите што ги добивме по само седум недели користење на
препаратот се многу охрабрувачки и покажуваат позитивно влијание на препаратот врз
квалитетот и густината на спермата, бројот на сперматозоиди, како и подобрата
подвижност.
Редовна дневна препорачана доза:
1 таблета на 10 кг телесна тежина за куче /мачка

Појачана -терапевска дневна препорачана доза :
2 таблети на 10 кг.телесна тежина
ПРЕПОРАКА ЗА УПОТРЕБА
-Reprovet се препорачува за мажјаци на кои им е дијагностициран проблем со квалитетот
на спермата.
-Се препорачува и за изложбени и работни единици кои имаат поголем број на паррења
во текот на годината.
-Reprovet го зголемува бројот на сперматозоиди и процентот на нормални форми, влијае
на нивната подвижност, давајќи им повеќе енергија и на тој начин може да придонесе за
зголемен процент на оплодени јајце клетки.
Целосниот ефект се манифестира по 7 до 8 недели од употребата на производот.
Пакување : 100 гр – 100 таблети