РЕПРОВЕТ ЗА ЖЕНКИ 100 гр –100 таблети

1000.00 ден

REPROVET FEMALE – витаминско минерални таблети за кучиња и мачки

 

Опис

РЕПРОВЕТ ЗА ЖЕНКИ – ја забрзува овулацијата и созревањето на јајце клетките, спречува
бројни компликации кои го спречуваат зачнувањето, помага во растот и развојот на
плацентата и фетусот.
MACINA TRAVA (лат. Marrubium vulgara) позитивно делува на воспоставување на
нормален сексуален циклус кај женките, ја регулира работата на половите жлезди и
производството на полови хормони. Со нормализирање на лачењето на половите
хормони се стабилизира функционирањето на репродуктивните органи. Најчеста причина
за неплодност секако е хормоналната нерамнотежа.
ФОЛНА КИСЕЛИНА (Витамин Б9), витамин Б6, витамин Б12 ги спречуваат најчестите
компликации кај трудниците како спонтан абортус, абсорпција на плацентата,
предвремено породување, абнормалности на мозокот . Дневните потреби за витамин Б9
за време на бременоста се мултиплицираат и обично не го задоволуваат внесот на храна.
Фолната киселина е одговорна за многу функции во организмот, особено во процесите на
диференцијација и раст на ембрионските и феталните клетки.Важно е да се нагласи дека
најголем дел од штетите предизвикани од недостаток на витамин Б9 се случуваат во текот
на првите неколку недели од бременоста. Затоа, неопходна е суплементација пред
зачнувањето. Витаминот Б2 помага во производството на енергија потребна за развој на
коските, мускулите и нервниот систем на овошјето. Во отсуство на овој витамин,
кученцата и мачињата може да бидат склони кон анемија, слаб раст, варење, како и
послаб имунолошки систем.
Витаминот Е ја подобрува функцијата на половите органи, го нормализира лачењето на
естроген и прогестерон и придонесува за созревање на јајце клетките. Витаминот Е е еден
од најсилните антиоксиданси, кој ги уништува штетните слободни радикали кои можат да
го уништат генетскиот материјал. Исто така, докажано е дека витаминот Е може да
помогне да се постигне поголема дебелина на ендометриумот (внатрешниот слој на
матката), што ги зголемува шансите за зачнување.
Витаминот А го помага развојот на коските и забите кај кученцата и мачињата, како и на
имунолошкиот систем. Кај кучките дејството на витаминот А најмногу е за зајакнување на
слузокожата на репродуктивниот тракт, а со тоа ја зголемува отпорноста на инфекции и
негативното дејство на микроорганизмите.
Витаминот Д е добро познат како основна компонента неопходна за добра апсорпција на
калциум, а особено е важен за развојот на забите и коските на фетусот.
Витаминот Ц помага да се апсорбира железото и да се изгради здрав имунолошки систем
кај мајката и фетусот.
Цинкот е важен за растот на фетусот, бидејќи помага во клеточната делба (примарниот
процес во растот на ткивата и органите на плодот).
Железото е неопходно за формирање на црвени крвни зрнца и како потпора бидејќи го
зголемува волуменот на крвта кај кучките и мачките. Тешко е да се земе од храна во
доволни количини за да се задоволат сите потреби. Без доволно железо, фетусот ќе ги
„повлече“ резервите на мајката, често предизвикувајќи нејзина анемија и исцрпеност.
Дополнувањето на железо преку суплементација ќе ја ублажи оваа состојба.

Омега 3 масните киселини се неопходни за интраутериниот развој на мозокот и нервниот
систем.Кај сексуално зрелите кучки овие киселини ги спречуваат воспалителните процеси
на мукозната мембрана, а во исто време позитивно влијаат на синтезата на хормоните.
Редовна, дневна препорачана доза:
1 таблета до 10 kg телесна тежина
ПРЕПОРАКА ЗА УПОТРЕБА
-Reprovet за женки се користи до 3 месеци непрекинато, потоа се прави пауза.
-Кај женките кои имаат редовен циклус, се започнува 1,5 до 2 месеци пред очекуваниот
циклус и се користи до половина од бременоста, што е вкупно 3 месеци.
-Кај женките кои имаат подолга пауза помеѓу циклусите, суплементацијата започнува 5-6
месеци по претходниот циклус.
Важно е да се даде Reprovet за женки во првиот месец од бременоста, бидејќи неговиот
состав може да помогне да се добие здраво и витално легло со посилен имунолошки
систем.

1 таблета Reprovet female – 1000 мг
Пакување – 100 гр – 100 таблети