МУЛТИВЕТ – витаминско минералени таблети за кучиња и мачки 100 гр.

600.00 ден

МУЛТИВЕТ – е додаток во исхраната за сите категории на кучиња и
мачки.

 

Опис

МУЛТИВЕТ – е додаток во исхраната за сите категории на кучиња и
мачки. Оптималниот однос на витамини, минерали и масни киселини прават
овој производ да ја подигне општата отпорност на организмот , јачајки го
имунитетот со што се постигнува поголем степен на заштита на организмот
од инфекции. Кај категоријата на млади кучиња и мачки во периодот на раст
и развој кога потребите за избалансирана исхрана се најголеми, МУЛТИВЕТ
во својот состав нуди идеална потпора. Кај ловечките и спортските кучиња
кои се изложени на зголемен напор во ловот , тренинзите и трките,
неопходно е да се даваат тераписки дози од овој препарат како би се одржала
нивната здравствена состојба. Кај скотните и кучките кои дојат МУЛТИВЕТ
овозможува нормален раст и развој на малите , како и одржување на
адекватна кондиција.
Состав : протеини -2,9 % , масти -2% , Ca-калциум -10 %, P-фосфор -5%
Содржи во кг :
ВИТАМИН А 1.000.000 ИЕ
ВИТАМИН Д3 – 100.000 ИЕ
ВИТАМИН Е- 4.000 мг
ВИТАМИН К3 – 200 мг
ВИТАМИН Б1- 300 мг
ВИТАМИН Б2 – 600 мг
ВИТАМИН Б6-200 мг
ВИТАМИН Б12 – 40 микрограми
ВИТАМИН Ц-600 мг
КАЛЦИУМ Д –ПАНТОТЕНАТ -250 мг
НИАЦИН –500 мг
ФОЛНА КИСЕЛИНА- 100 мг
БИОТИН -10 мг
ЖЕЛЕЗО (FЕ)-СУЛФАТ – 1.500 мг
БАКАР (CU)-СУЛФАТ – 660 мг
ЦИНК( ZN) – СУЛФАТ – 2.700 мг
МАНГАН (Mn) –СУЛФАТ 2.000 mg
МАГНЕЗИУМ (Mg) ОКСИД 1.000 mg

КОБАЛТ (Co) 20 mg
ЈОД –(I) 35 mg
СЕЛЕН – (Se) 5 mg
ТАУРИН 20.000 мг
ОМЕГА-3 (( од Schizochytrium limacinum) 6.000 мг
Содржина на помошни супстанции: пивски квасец, целулоза, силикон
диоксид, магнезиум стеарат
Редовна дневна препорачана доза:
½ таб за мачки
1 таблета на 10 кг телесна тежина за куче

Појачана -терапевска дневна препорачана доза :
1 таблета за мачки
2 таблети на 10 кг.телесна тежина за кучиња
1 таблета ДЕРМАВЕТ= 1000 мг
Пакување : 100 таб