КАФОРТАН -KAFORTAN витаминско минерални таблети за кучиња

800.00 ден5000.00 ден

Cafortan

минерално, витамински и амино киселински додаток

Исчисти
SKU: Недостапно Категории: , , ,
 

Опис

Кафортанот е концентриран минерално-витамински додаток во форма на таблети за кучиња Кафортанот како супервитален додаток , покрај минералите, витамините и олигоелементите содржи есенцијални амино киселини кои неможат да се синтетизираат

Погоден е за сите возрасти:  млади кучиња во раст и развој , возрасни, кучиња со зголемена активност, скотни кучки  и сениори.

Кафортанот кучињата го прифаќаат лесно и со задоволство.

Може да користи како награда при учење

Особено се препорачува за кучиња кои имаат зголемена потреба како што се скотните кучки, кочки кои дојат, активни кучиња, службени кучиња, кучиња за време на обука-дресура, стари кучиња, рековалесцентни, болни кучиња итн.

 

Состав : сурови протеини: 40% , сурови масти, 4,3%, сурови влакна 6,9%, суров пепел 20,7%, калциум 4,49%, фосфор 2,2%, магнезиум 1%

1 кг кафортан содржи:  200.000 ИЕ Витамин А, 200мг Витамин Б1, 200мг Витамин Б2, 100мг Витамин Б6, 1000 микрограми Витамин Б12, 10.000 ИЕ Витамин Д3, 1000 мг Витамин Е, 1000 мг Витамин Ц, 6000 микрогр Биотин итн

 

Кафортанот не смее да се вари или да се додава во врела храна на тој начин се уништуваат активните супстанци

 

1 таблета = 500 мг

Дозирање:

Мали кучиња до 5 кг – 3 таб дневно

Средни кучиња до 10кг- 6 таб дневно

Големи кучиња до 20 кг – 12 таб дневно

Кучиња над 20 кг – 3 таблети на 5 кг телесна тежина

 

Дневната доза најдобро да се дава поделена наутро и навачер

 

 

Пакување : 90гр (180 таблети)

300 гр (600 таблети)

1000 гр (2000 таблети)

 

 

Дополнителни информации

Тежина

, ,