КАЛЦИВЕТ – 100 таблети

600.00 ден

КАЛЦИВЕТ – витаминско минерални таблети за кучиња и мачки

 

Опис

КАЛЦИВЕТ е додаток во исхраната на кучињата и мачките од сите
категории направен од најквалитетни суровини на пазарот. Идеалнот однос
на калциум и фосфор овозможува правилен раст и развој на младите
категории , адекватен развој на фетусот кај скотните женки, го подобрува
квалитетот на млекото кај женките кои дојат и ги штити од губење на
калциумот. Есенцијалните минерали и витамини во КАЛЦИВЕТ имаат
улога во подобрување на здравствената состојба на вашиот миленик.
Присуството на аминокиселините Лизин и Метионин го подржува
правилниот раст на мускулите кај младите категории , осигурува правилен
раст на плодот како и подобар квалитет на млекото во периодот на доење.
КАЛЦИВЕТ поради својот состав како и ефектот кој се постигнува кај
кучињата и мачките стана еден од најважните состојки во исхраната на
милениците.
Редовна дневна препорачана доза:
½ таб за мачки
1 таблета на 10 кг телесна тежина за куче
Појачана -терапевска дневна препорачана доза :
1 таблета за мачки
2 таблети на 10 кг.телесна тежина за кучиња
1 таблета ДЕРМАВЕТ= 1000 мг ,
Пакување : 100 таблети