ДЕРМАВЕТ –витаминско минерални таблети за кучиња и мачки 100gr

700.00 ден

ДЕРМАВЕТ е производ кои влијае на квалитетот и сјајот на влакното
како и на здрава кожа.

 

Опис

ДЕРМАВЕТ е производ кои влијае на квалитетот и сјајот на влакното
како и на здрава кожа. Високите дози на Витамин , Омега 3 масни киселини ,
Хелатен цинк и Б комплекс витамини прават овој производ да има видливи
резултати за кратко време. На изложбените кучиња и мачки би требало во
исхраната да се додаде ДЕРМАВЕТ со што би се подобрила густината,
должината и сјајот на крзното. Кај воспаленија на кожата и чешање со
ДЕРМАВЕТ се ублажуваат тегобите на вашиот миленик и успешно и брзо
влијае врз оздравувањето на кожата и влакното.
Состав : протеини -17,9 % , масти -2%
Содржи во кг :
ВИТАМИН Б1- 300 мг
ВИТАМИН Б2 – 800 мг
ВИТАМИН Б6- 200 мг
ВИТАМИН Б12 – 40 микрограми
КАЛЦИУМ Д –ПАНТОТЕНАТ 400 мг
НИАЦИН – 1.000мг
ФОЛНА КИСЕЛИНА 100 мг
БИОТИН Х2 50 мг
БАКАР (CU)-СУЛФАТ 400 мг
ЦИНК( ZN) – СУЛФАТ 1.000 мг
ЦИНК (Zn)-ХЕЛАТ 1.000 мг
СЕЛЕН (Se) 5 мг
МАНГАН (Mn) –СУЛФАТ 1.000 mg
ОМЕГА-3 (( од Schizochytrium limacinum) 6.000 мг
Содржина на помошни супстанции: пивски квасец, целулоза, силикон
диоксид, магнезиум стеарат

Редовна дневна препорачана доза:
½ таб за мачки
1 таблета на 10 кг телесна тежина за куче
Појачана -терапевска дневна препорачана доза :
1 таблета за мачки
2 таблети на 10 кг.телесна тежина за кучиња
1 таблета ДЕРМАВЕТ= 1000 мг ,
Пакување : 100 таблети